Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Впродовж року усім чорнобильцям замінять посвідчення

Реклама

Процедуру заміни посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян продовжено до 1 січня 2021 року.

Відповідну постанову № 1129 Кабмін прийняв 27 грудня 2019 року.

Документ вносить зміни до урядової постанови № 551 від 11 липня 2018 року.

Так, доручено Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям провести до 1 січня 2021 року заміну посвідчень у зв'язку із затвердженням їх нових зразків:

- особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1);

- учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3) з числа громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт;

- особи, яка потерпіла внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 2), з числа постраждалих від радіаційного опромінення за інших обставин не з власної вини.

Ознайомитися з іншими нормативними актами про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи зручно у модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити безкоштовний тестовий доступ сервісу можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини