Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До припинення окупації кримські адвокати можуть не платити внески

Реклама

Рада адвокатів України встановила окремий порядок сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування для адвокатів, які знаходяться на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. У випадку неможливості перерахунку цих внесків РАУ відтермінувала строк їх сплати до припинення окупації півострова.

Про це йдеться у рішенні № 165, яке РАУ прийняла на своєму засіданні 13 грудня 219 року.

Так, РАУ, прийняла це рішення з огляду на те, що члени НААУ - українські адвокати, які знаходяться на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, постійно зіштовхуються зі складнощами та загрозами та не мають змоги вчасно перераховувати щорічні внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування та підвищувати свою кваліфікацію на рівні з іншими членами НААУ.

Крім того, РАУ звертає увагу, що підвищення кваліфікації є підвищенням професійного рівня адвоката, яке є його важливим професійним обов'язком, дотримання якого має забезпечувати безперервне поглиблення, розширення й оновлення адвокатами своїх професійних знань, вмінь та навичок, за бажанням адвоката здобуття нової спеціалізації або кваліфікації у певній галузі права чи сфері діяльності на основі раніше здобутої освіти і практичного досвіду, забезпечувати адвокатів достатньою інформацією про зміни у чинному законодавстві та практиці його тлумачення та застосування.

З огляду на наведене, усі адвокати, інформація про яких внесена до Єдиного реєстру адвокатів, зобов'язані постійно підвищувати свій професійний рівень (професійної кваліфікації).

Разом з тим, РАУ вважає за необхідне наголосити, що до адвокатів, які знаходяться на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, не буде застосовано жодних санкцій за порушення обов'язків сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування для адвокатів та підвищення кваліфікації.

Втім, адвокати Автономної Республіки Крим та м. Севастополя не позбавлені права підвищувати свою професійну кваліфікацію, використовуючи офіційний веб-сайт Вищої школи адвокатури НААУ онлайн.

Нагадуємо, що комплекс професійних рішень для адвокатів можна вигідно придбати за новорічною ціною. Ознайомитися з іншими пропозиціями для юристів можна тут.

Як вже писала ЮРЛІГА, РАУ встановила розмір щорічного внеску адвокатів на 2020 рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини