Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадські організації зможуть створювати установи для бездомних з 25 грудня

Реклама

Сьогодні, 24 грудня, в офіційній газеті Верховної Ради опубліковано Закон № 370-IX щодо реєстрації та соцпослуг бездомним особам.

Документом вносяться зміни у Закон "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".

Подання заяви про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання таких осіб у порядку і строки, встановлені цим Законом, покладається на відповідну спеціалізовану соціальну установу, заклад соціального обслуговування та соціального захисту, де зазначеним особам, надаються соціальні послуги відповідно до Закону «Про соціальні послуги».

Ця зміна відміняє дискримінаційну норму відносно прив'язки реєстрації в Центрі обліку для бездомних осіб к наданню лише соціальної послуги «надання притулку» та забезпечує передумови для розширення переліку соцпослуг, а саме до реєстрації з подальшою можливістю працевлаштування та потрапляння в систему соціального захисту (пенсія, медичне обслуговування, участь у виборах тощо).

З дня набуття чинності Законом бездомні та інші особи, які не мають постійного місця проживання, реєструються за адресою спеціалізованої соціальної установи, закладу соціального обслуговування та соціального захисту, створених відповідно до Закону «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей».

Так, відмінено заборону недержавним надавачам соціальних послуг створювати спеціалізовані соціальні установи, заклади соціального обслуговування та соціального захисту для бездомних громадян.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування (25 грудня 2019 року).

З текстами законів зручно ознайомитися у модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Нагадуємо, що до 28 грудня найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації можна придбати за дуже приємною ціною. З іншими святковими пропозиціями можна ознайомитися тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини