Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Представники Червоного Хреста можуть безперешкодно відвідувати ув'язнених

Реклама

22 грудня набув чинності Закон № 372-IX щодо забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до осіб, взятих під варту.

Документ був опублікований в офіційній газеті Верховної Ради 21 грудня 2019 року. Він набув чинності у день, наступний за днем опублікування.

Законом доповнено ст. 12 Закону «Про попереднє ув'язнення» новою ч. 5, відповідно до якої представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста побачення із особами, взятими під варту, надається адміністрацією місця попереднього ув'язнення безперешкодно, без обмеження кількості таких побачень та їх тривалості у випадках та відповідно до умов Женевських конвенцій 1949 року про захист жертв війни з повідомленням слідчого або суду, які здійснюють кримінальне провадження, у вільний від виконання слідчих дій та судових засідань час.

З повним текстом цього та інших Законів зручно ознайомитися у модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Нагадуємо, що до 28 грудня найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації можна придбати за дуже приємною ціною. З іншими святковими пропозиціями можна ознайомитися тут.

Як вже писала ЮРЛІГА, представникам Червоного Хреста дозволили безперешкодно відвідувати ув'язнених.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини