Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада скасовує для ФОП книгу обліку доходів

Реклама

На ранковому засіданні 20 грудня Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 2524 щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців.

Планується внести зміни в Податковий кодекс, якими передбачаються:

1. Відображення в е-кабінеті копій податкових повідомлень-рішень та інших документів, які податковий орган надсилає платнику.

2. Листування контролюючого органу з платниками податків, які подали заяву про бажання отримувати документи, через електронний кабінет.

3. Скасування вимоги подавати заяву на приєднання до договору про визнання електронних документів після реєстрації або оновлення ключів кваліфікованого електронного підпису.

4. Автоматична реєстрація в електронному кабінеті отриманих документів від платника податків.

5. Відображення в електронному кабінеті даних щодо суми та дати узгодження грошового зобов'язання, визначеного контролюючим органом.

6. В процедурі доведення платником податків відсутності його відповідальності у разі помилок через технічний збій у роботі електронного кабінету скасовується необхідність підтвердження технічним адміністратором та/або методологом факту технічного збою, методологічних або технічних помилок.

7. Скасування вимоги обов'язкової реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів та витрат.

8. Скасування книги обліку доходів для ФОП 1 та 2 групи спрощенців та 3 групи, які не є платниками ПДВ. Такий платник податків за власним бажанням може вести книгу обліку доходів в паперовому або електронному вигляді. Штрафи за неведення або помилки у книзі доходів накладатимуть тільки якщо такий платник повідомив про бажання вести книгу обліку доходів.

8. З переліку функцій електронного кабінету платника податків виключаються функції, пов'язані зі здійсненням митної діяльності, що обумовлено розділенням податкової та митної служб України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини