Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада легалізувала видобуток бурштину

Реклама

19 грудня Верховна Рада прийняла Закон щодо урегулювання питання видобутку бурштину (проект № 2240).

З текстами законопроектів зручно ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Нагадуємо, що до 28 грудня найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації можна придбати за дуже приємною ціною. З іншими святковими пропозиціями можна ознайомитися тут.

Відповідне рішення підтримали 279 депутатів.

Законом врегульовано відносини щодо користування надрами з метою видобування бурштину, припинення незаконного видобування бурштину, забезпечення охорони навколишнього природного середовища під час видобування бурштину та рекультивації порушених земель.

Законом встановлено кримінальну відповідальність за незаконний видобуток, збут, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення, переробку корисних копалин, законність походження яких не підтверджується відповідними документами та за ухилення від рекультивації земель.

Згідно з прийнятим Законом незаконне видобування бурштину, а так само збут, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, - караються штрафом від 3 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Законом запроваджується механізм резервування земельних ділянок для потреб надрокористування до початку проведення аукціону чи конкурсу.

Законом запроваджується єдиний дозвіл на розвідку з правом видобування строком на 5 років на ділянки до 10 га із визначенням початкової вартості продажу на аукціоні.

Згідно із Законом, початкова ціна продажу на аукціоні спеціального дозволу на видобуток бурштину складатиме двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за один гектар землі.

Відповідні зміни вносяться до:

- Кодексу України про надра;

- Земельного кодексу;

- Кримінального кодексу,

- Кодексу України про адміністративні правопорушення;

законів

- «Про державне регулювання видобутку, виробництва і використання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та контроль за операціями з ними»;

- «Про угоди про розподіл продукції»;

- «Про землеустрій»;

- «Про митний тариф України»;

- «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)»;

- Гірничого закону України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини