Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стягнення російських активів на користь держави: ВАКС частково задовольнив позов Мін'юсту

Реклама

Вищий антикорупційний суд 18 квітня 2024 року ухвалив рішення про часткове задоволення позову Міністерства юстиції України до Акціонерного товариства «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування» (АТ «НВК «КБМ») про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» (блокування активів). Про це повідомила пресслужба міністерства.

Зазначається, що АТ «НВК «КБМ» є підприємством в російській федерації, що розробляє та виготовляє військову техніку на замовлення міністерства оборони, чим посилює військовий потенціал російської федерації, яка залучає зазначену військову техніку під час здійснення збройної агресії проти України.

ВАКС застосував до компанії санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону «Про санкції» (блокування активів) та стягнув у дохід держави активи, які їй належать, а саме право вимоги за договором № 291/805-2012 укладеним 10.08.2012 між ДП «НВК «Фотоприлад» (на теперішній час ТОВ «НВК «Фотоприлад») та АТ «НВК «КБМ».

За інформацією, наявною у Міністерства юстиції України, ідеться про право вимоги на вироби, а саме тепловізійні прилади керування та залишок грошових коштів.

Читайте також: Особливості визначення розміру застави - аналіз судової практики Вищого антикорупційного суду

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спрогнозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини