Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК просять заборонити Кабміну призначати Олександра Новікова Головою НАЗК

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190579_vdomo-khto-obiratime-golovu-nazk

Окружний адміністративний суд міста Києва просять заборонити Уряду призначати Олександра Новікова на посаду Голови НАЗК.  Про це йдеться у відповідній заяві про забезпечення позову, що надійшла до суду. Також позивач просить суд зупинити дію урядового розпорядження № 1017-р  «Про затвердження складу Конкурсної комісії з відбору на посаду Голови  Національного агентства з питань запобігання корупції» до закінчення розгляду справи по суті. Водночас до ОАСК надійшов позов, у якому позивач просить визнати протиправним і скасувати відповідне розпорядження Уряду, а також рішення Комісії про обрання кандидатів для проведення співбесіди.

Окрім цього, позивач просить визнати протиправним і скасувати рішення Комісії від 16 грудня. Цим рішенням вона визначила з числа кандидатів, що пройшли співбесіду, Олександра Новікова як кандидата, який має найкращі професійний досвід, знання і якості для виконання службових обов'язків Голови НАЗК, а також відповідає критеріям доброчесності. Також позивач просить визнати протиправним внесення подання Кабміну про призначення пана Новікова на посаду Голови НАЗК.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Нагадаємо, 20 жовтня Кабмін призначив Наталію Василівну Новак тимчасово виконуючою обов'язки Голови НАЗК до призначення Голови зазначеного Агентства. Законом звужено коло осіб, стосовно яких НАЗК має право складати адмінпротоколи про корупцію. А 18 жовтня набрав чинності Закон № 140-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції", яким, серед іншого, врегульовано питання перезапуску НАЗК.

Стежити за перебігом справи зручно у системі аналізу судових рішень VERDICTUM. До речі, лише до 28 грудня придбати VERDICTUM можна за дуже привабливою ціною. Скористайтеся акційною пропозицією, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини