Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР дозволила оформляти трудові відносини електронно і обмежила оклади в судовій владі

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190851_gromadyani--deputati-zmozhut-splkuvatisya-z-vladoyu-elektronno

На ранковому засіданні 6 грудня Верховна Рада прийняла Закон законопроект № 2260 щодо змін у сфері державної служби (і не тільки).

Електронні договори та документообіг

Кодекс законів про працю доповнили новою статтею, яка визначає письмову форму документа. Електронний документ (створений у тому числі в автоматичному режимі) прирівнюється до паперового. Таким чином, якщо КЗпП встановлює письмову форму документа, може бути подано або надіслано як паперовий, так і електронний документи (мають однакову юридичну силу).

Електронний документ пропонується визначити як письмову форму документа і в Законі про звернення громадян. Як електронний документ, з дотриманням вимог законів "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги" можуть оформлятися:

- звернення громадян,

- відповіді, повідомлення та рішення, що приймаються за результатами їх розгляду.

Електронний документ має таку саму юридичну силу, як і документ, складений в паперовій формі з власноручним підписом.

Зарплати працівників судової влади

У Законі “Про судоустрій і статус суддів” встановлено, що розмір посадового окладу:

- працівника секретаріату Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Державної судової адміністрації, Служби судової охорони, посада якого віднесена до найнижчої за умовами оплати праці посади державної служби, установлюється на рівні відповідного працівника апарату Верховного Суду,

- працівника територіального управління ДСА, територіального управління Служби судової охорони - на рівні відповідного працівника апарату апеляційного суду.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189607_nabuv-chinnost-zakon-shchodo-perezavantazhennya-derzhsluzhbi

У прикінцевих та перехідних положеннях Закону щодо перезавантаження влади встановлено, що з 1 січня 2020 року норми щодо розмірів посадових окладів та інших складових оплати праці, грошового забезпечення працівників державних органів, крім Апарату Верховної Ради України, Національного антикорупційного бюро, Вищого антикорупційного суду, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Рахункової палати та членів Центральної виборчої комісії, застосовуються в порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів.

Призначення

Встановлюються особливості проходження державної служби та призначення на посади у Службі безпеки України, Антимонопольному комітеті, Службі судової охорони тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини