Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР передала функцію регулювання зайнятості від Мінсоцполітики до Мінекономіки

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190567_mnekonomki-zaymetsya-pratsevlashtuvannyam-ukrantsv-proekt-priynyato-za-osnovu

На ранковому засіданні Верховної Ради 5 грудня прийнято Закон щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції (проект № 2168).

Зазначимо, що Головне юридичне управління ВР висловило свої зауваження до проекту і рекомендувало його доопрацювати, зокрема, положення про набуття чинності Закону, яке ставиться в залежність від прийняття н\п актів.

Закон прийнято, оскільки новий Уряд перерозподілив повноваження в частині питань державного управління у сфері праці та зайнятості населення і визначив Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері праці.

Таким чином, у законодавчих актах закріплена передача повноважень щодо формування та реалізації державної політики у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції та трудових відносин від Мінсоцполітики до Мінекономіки.

Дізнатись, хто за що відповідає у нашій державі, можна в модулі "Влада України" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини