Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР на рік відтермінувала введення інституту кримінальних проступків

Реклама

3 грудня Верховна Рада прийняла Закон щодо відтермінування Закону, яким було запроваджено інституту кримінального проступку (проект № 2155).

Зазначений Закон вносить зміни до пункту 1 Розділу ІІ «Перехідні положення» Закону № 2617-VIII, визначивши дату набрання ним чинності з 1 січня 2021 року.

Нагадуємо, що Законом № 2617-VIII від 22 листопада 2018 року до чинного Кримінального кодексу було внесено зміни яким було запроваджено інститут кримінального проступку. Зміни торкнулись як самого поняття діяння щодо якого здійснюється кримінально-правова охорона (ст. 11 КК), так і його видів (ст. 12 КК). Відповідно до внесених змін діяння, які раніше відносились до категорії злочинів невеликої тяжкості (ч. 2 ст. 12 КК), переведено до категорії кримінальних правопорушень.

Ззакон встановлює механізм швидкого розслідування кримінальних правопорушень невеликої тяжкості та зменшує навантаження на слідчі органи досудового розслідування, оскільки їх повноваження під час досудового розслідування кримінальних проступків зможуть здійснювати співробітники інших підрозділів, зокрема, органів Національної поліції, безпеки, органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства.

Обрати досвідченого адвоката, що зможе супроводжувати вашу справу в суді, можна в Національному юридичному каталозі України Liga:BOOK.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини