Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР змінила Податковий кодекс у зв'язку з ратифікацією FATCA

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190498_rada-ratifkuvala-fatca--zmnit-podatkoviy-kodeks

На вечірньому засіданні 3 грудня Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Податкового кодексу у зв'язку з ратифікацією угоди про обмін податковою інформацією з США за Законом FATCA (проект № 2103 ).

Визначається, що відповідно до зобов'язань про обмін інформацією для податкових цілей фінансовий агент має перевіряти та встановлювати, резидентом якої держави є власник або контролер власника фінансового рахунка. Також визначається поняття підзвітного рахунку та фінансового агента.

Визначено особливості подання звітності за підзвітними рахунками, а також збору та отримання податкової інформації контролюючими органами від фінансових агентів.

За неподання, подання з порушеннями або з недостовірними відомостями чи помилками фінансовими агентами звітів про підзвітні рахунки накладається штраф у розмірі 100 МЗП, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Також прийнято Закон про внесення змін до законів "Про банки і банківську діяльність", "Про депозитарну систему України" (проект № 2102).

Нацбанк має встановити порядок розкриття інформації; у випадках та в обсязі, визначених FATCA, надається інформація, що міститься у системі депозитарного обліку.

Зверніть увагу, що про санкції, застосовані до вашого партнера можна дізнатись у системі моніторингу CONTR AGENT.

Також читайте "Імплементація плану BEPS: ініціативи і очікування".

Як вже писала ЮРЛІГА, НБУ рекомендує банкам застосовувати Закон США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини