Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсії переселенцям: стаж, якого бракує, можна буде докупити

Реклама

У парламенті зареєстровано законопроект № 2083-д про виплату пенсій мешканцям тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє прес-служба Верхововної Ради на офіційному порталі.

«Під час виїзного засідання Комітету з питань прав людини в Донецькій та Луганській областях центральною темою обговорення була виплата пенсій. Ситуація, коли більше половини зареєстрованих на непідконтрольних територіях пенсіонерів не можуть отримати чесно зароблену пенсію - ненормальна. А факти численних смертей літніх людей на пунктах пропуску - жахають та обурюють! Потрібні негайні зміни! Й тому разом з колегами став автором законопроекту, який покликаний відновити конституційне право українських громадян на пенсійне забезпечення», - заявив голова парламентського комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець.

Як він зазначив, законопроект № 2083-д передбачає надання людям, які жили на тимчасово окупованих територіях і не могли платити страхові внески, права докупити стаж без застосування санкцій.

Крім того, в разі втрати документів такім особам передбачена можливість розраховувати пенсію на підставі інформації з реєстру застрахованих осіб.

Пропонується скасування обов'язкової реєстрації пенсіонерів як ВПО для отримання пенсій, а також виплата заборгованості по пенсіям без терміну давності (наразі діє ліміт - 3 роки).

З текстом цього та інших законопроектів можна ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

«В результаті ми повернемося до практики усіх цивілізованих країн, де громадян не дискримінують лише через те, що вони потрапили в епіцентр конфлікту й стали його жертвами. Дуже розраховую на розуміння та підтримку народних депутатів без різниці політичних поглядів, бо захист законних прав громадян мусить бути нашим спільним завданням!», - наголосив Дмитро Лубінець

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини