Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про розподіл повноважень Нацкомфінпослуг між НКЦПФР та НБУ

Реклама

Верховна Рада на ранковому засіданні 12 вересня прийняла в цілому Закон щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг ( проект № 1069-2 ).

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку перебере повноваження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг у частині регулювання та нагляду у системі накопичувального пенсійного забезпечення, регулювання та нагляду за функціонуванням фінансово-кредитних механізмів і управлінні майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю.

Решту повноважень Нацкомфінпослуг передаються до Національного банку України.

Принципи та порядок здійснення НБУ та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку ліцензування та регуляторної діяльності уніфікують у відповідних законах.

Крім того, скасовуються Закон «Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати» та Декрет Кабінету Міністрів «Про довірчі товариства».

Ініціативу підтримав профільний комітет, тому законопроект № 1069 щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг та альтернативний законопроект № 1069-1 "Про консолідацію повноважень нагляду над небанківськими фінансовими установами" на голосування не ставились.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини