Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проекти про виплати викривачам корупції і їх правовий захист будуть внесені в нову ВР як невідкладні

Реклама

В Офісі Президента 19 серпня представники громадських організацій та міжнародних партнерів обговорили впровадження заохочення викривачів корупції.

На законодавчому рівні планується регламентувати:

- способи та порядок повідомлення про корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення,

- процедури розгляду таких повідомлень,

- права та гарантії захисту викривачів, їхніх близьких осіб та інших осіб, які сприяли розкриттю викривачем інформації.

Так, викривач зможе отримувати дані про стан розгляду наданої інформації, матиме право на безоплатну правову допомогу, йому гарантують конфіденційність.

Крім того, викривачам корупціонерів виплачуватимуть матеріальну винагороду у межах 10% від суми відшкодованих державі збитків або розміру неправомірної вигоди (хабара).

За словами заступника керівника Офісу Президента Руслана Рябошапки, держава гарантуватиме викривачам корупційних злочинів захист від переслідувань за розголошення інформації, відновлення порушених трудових та інших прав, конфіденційність повідомлень про корупцію. Також буде встановлено відповідальність за переслідування викривачів.

Президент внесе відповідні законопроекти як невідкладні для позачергового розгляду Верховною Радою. З їх текстом можна буде ознайомитись у модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

За інформацією прес-служби Президента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини