Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суди зобов'язані приймати від адвоката навіть чорно-білий ордер

Реклама

Адвокат вправі роздруковувати ордер як у чорно-білому, так і в кольоровому вигляді на власний розсуд. Суди, органи, установи та організації, до яких подається такий роздрукований ордер, не мають права відмовляти у прийнятті відповідних документів (в тому числі адвокатських запитів) та/або відмовляти адвокату здійснювати представництво інтересів клієнта у зв'язку з тим, що ордер роздрукований не у кольоровому вигляді.

Відповідне рішення РАУ № 68 прийнято 26 червня 2019 року.

Рішенням РАУ № 41 від 12.04.2019 року затверджено Положення про ордер на надання правничої (правової) допомоги у новій редакції.

Положення встановлює єдині для всіх адвокатів України, адвокатських об'єднань/адвокатських бюро правила виготовлення, оформлення, зберігання, обліку ордерів на надання правничої (правової) допомоги.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187684_dovrenst-ne--pdtverdzhennyam-statusu-advokata---rau

В Україні встановлюється єдина, обов'язкова для всіх адвокатів, типова форма ордера, яку затверджує РАУ. Положенням не передбачено обов'язку адвоката щодо роздрукування ордеру у кольоровому та/або чорно-білому вигляді.

Ордер, встановленої форми, є обов'язковим для прийняття усіма органами, установами, організаціями на підтвердження правомочності адвоката на вчинення дій, передбачених Законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Крім того, у рішенні РАУ зазначено, що адвокат повинен самостійно письмово зазначити обмеження повноважень на ордері, якщо такі передбачені договором про надання правничої (правової) допомоги. У випадку, якщо ордер генерується через «Особистий кабінет адвоката» на сайті НААУ, такі дані вказуються адвокатом та генеруються автоматично.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188132_na-advokatskomu-spit-mozhna-koristuvatisya-tlki-rozdrukovanimi-npa

Зверніть увагу, що на адвокатському іспиті можна користуватися тільки роздрукованими НПА. Офіційні тексти нормативно-правових актів ви можете роздрукувати з модулю "Законодавство України", оскільки НПА вищих органів влади, розміщені в ІПС ЛІГА:ЗАКОН перевірені Міністерством юстиції при внесенні до Єдиного реєстру нормативно-правових актів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини