Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На адвокатському іспиті можна користуватися тільки роздрукованими НПА

Реклама

РАУ змінила порядок складання письмового іспиту для кандидатів у адвокати. Відтепер кандидати можуть використовувати лише офіційні тексти нормативно-правових актів на друкованих носіях.

Відповідне рішення РАУ № 72 прийнято 26 червня 2019 року.

У разі виявлення членами кваліфікаційної палати КДКА, які приймають іспит, факту використання особою недозволених джерел інформації, складається акт, у якому фіксується зазначений факт. Акт повинен також містити дані про дату його прийняття, персональний склад членів кваліфікаційної палати КДКА та їх підписи, прізвище ім‘я, по-батькові особи, відносно якої складений акт, дані про виявлений факт та посилання на недозволені джерела інформації, які були використані особою.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187684_dovrenst-ne--pdtverdzhennyam-statusu-advokata---rau

Відносно такої особи КДКА приймається рішення про відмову у видачі свідоцтва про складення кваліфікаційного іспиту.

Нові зміни також стосуються вимоги до претендентів мати повну вищу юридичну освіту на рівні магістра (спеціаліста), порядку проведення засідань КДКА регіонів при оцінюванні результатів іспитів, а також вносять уточнення редакційного характеру до інших пунктів положення про Порядок допуску до іспитів.

Як вже писала ЮРЛІГА, РАУ дозволила адвокатським об'єднанням залучати самозайнятих адвокатів, але тільки за договором.

Зверніть увагу, що офіційні тексти нормативно-правових актів ви можете роздрукувати з модулю "Законодавство України", оскільки НПА вищих органів влади, розміщені в ІПС ЛІГА:ЗАКОН перевірені Міністерством юстиції при внесенні до Єдиного реєстру нормативно-правових актів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини