Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати ліцензію на інкасацію стало простіше

Реклама

Нацбанк уточнив окремі питання порядку видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації та спростив вимоги, необхідні для початку діяльності з оброблення та зберігання готівки.

Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 8 липня 2019 року № 89 "Про затвердження Змін до Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації", яка набрала чинності з 18 липня 2019 року.

Постановою зменшено строки оренди приміщень (з 5 до 3 років) і касових вузлів (з 5 до 2 років) для оброблення та зберігання готівки, а також зменшено з 5 до 2 років строки оренди касової техніки для оброблення та зберігання готівки.

Крім того, регулятор уточнив перелік документів, що подаються юрособою для підтвердження повноважень керівників. Відтепер компанії потрібно буде надати свою фінансову звітність за встановленою формою, висновок аудитора (аудиторської фірми) про підтвердження достовірності та повноти фінансової звітності, джерел формування власного капіталу юридичної особи та достатності її фінансового стану для здійснення діяльності з оброблення та зберігання готівки.

Постановою установлено перелік порушень, за яких Нацбанк скасовує погодження юрособі на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки, а також визначено порядок скасування та поновлення регулятором погодження юрособі на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки.

Як раніше писала ЮРЛІГА, НБУ уточнив порядок перевірок інкасаторів.

Перед початком провадження бізнесу в Україні не зайвим було б перевірити бізнес-репутацію майбутнього партнера. Допоможе в цьому сервіс CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини