Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У судах можуть зробити шляхи евакуації окремо для кожної категорії відвідувачів і працівників

Реклама

За повідомленням прес-служби Мінрегіону, міністерство оновлює державні будівельні норми щодо проектування судів. Відтак наразі розглядається можливість проектувати у будівлях судів окремі шляхи евакуації з кожного відокремленого приміщення для кожної категорії відвідувачів, а також для суддів, підсудних, свідків. Йдеться навіть про можливість проектування вертолітних майданчиків.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184364_u-sudakh-mozhut-zyavitisya-grov-zoni-dlya-dtey

За підрахунками експертів, це дасть змогу на 50 % підвищити безпеку всіх учасників судового процесу в разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації. Наразі в Мінрегіоні аналізують міжнародний досвід для можливого подальшого впровадження в Україні.

Крім цього, було запропоновано проводити зонування приміщень судів за категоріями відвідувачів/працівників, зокрема, розмежовувати потоки людей і проектувати окремі ліфти і сходові клітини для кожної з категорій: суддів, підсудних, свідків, інших відвідувачів.

ДБН В.2.2-26:2010 «Будинки і споруди. Суди» встановлює вимоги до проектування нових і реконструкції існуючих будинків під суди, а також приміщень судів, вбудованих у будинки іншого призначення.

Як раніше писала ЮРЛІГА, у судах можуть обладнати сучасні кімнати для анонімних свідчень.

Нагадуємо, що всі судові рішення можна знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Щоб спробувати систему в роботі, варто скористатися тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини