Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За зберігання пального без ліцензії почнуть штрафувати з 1 січня

Реклама

Суб'єктам господарювання продовжено строк для отримання ліцензії на зберігання пального до 31 грудня 2019 року.

Таке положення міститься у Законі № 2744-VIII "Про внесення зміни до статті 18 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 6 червня 2019 року.

Відповідно до змін, зберігання пального без наявності ліцензії з 1 січня 2020 року каратиметься штрафом у розмірі 500 000 гривень.

Таку санкцію впроваджено з метою скорочення обсягів тіньового ринку пального, збільшення податкових надходжень та покращення якості нафтопродуктів для споживачів.

Нагадуємо, що для отримання ліцензії на право зберігання пального разом із заявою подаються завірені заявником копії таких документів:

- документи, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельну ділянку для зберігання пального, чинні на дату подання заяви та/або на дату введення такого об'єкта в експлуатацію;

- акт вводу в експлуатацію об'єкта або акт готовності об'єкта до експлуатації, або сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, або інші документи, що підтверджують прийняття об'єктів в експлуатацію відповідно до законодавства, необхідних для зберігання пального;

- дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Як вже писала ЮРЛІГА, наступного року подорожчають посилки і табак, а також введуть ліцензії на торгівлю паливом.

Про набрання чинності н/п актами можна дізнатись у модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити всі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини