Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк скасував обов’язковий продаж бізнесом валютних надходжень

Реклама

З метою лібералізації здійснення деяких валютних операцій Нацбанк скасовує вимогу щодо обов'язкового продажу валютних надходжень. Норма, яка зобов'язує підприємців продавати 30 % валютних надходжень на міжбанківському валютному ринку, перестане діяти з 20 червня 2019 року. Надходження бізнесу, зараховані на їх розподільчі рахунки протягом 19 червня, вже не підлягатимуть обов'язковому продажу.

Зазначені зміни затверджено постановою Правління НБУ від 18 червня 2019 року № 78 «Про внесення зміни до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті». Зокрема, із Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті виключено розділ III «Обов'язковий продаж частини надходжень в іноземній валюті».

Як зазначили в НБУ, чергове валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності. У такий спосіб регулятор продовжує валютну лібералізацію відповідно до дорожньої карти, яка передбачає поступове зняття всіх валютних обмежень відповідно до поліпшення макроекономічних умов в Україні.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183919_v-ukran-dyut-nov-valyutn-pravila

У цьому році Національний банк скасував або пом'якшив вже понад 30 валютних обмежень. Скасування обов'язкового продажу валютних надходжень бізнесу є черговим кроком на шляху до вільного руху капіталу, визначеного однією із стратегічних цілей НБУ.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини