Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подання про звільнення Генпрокурора не підтримав профільний комітет

Реклама

У поданні Президента щодо звільнення Ю. Луценка з посади Генерального прокурора України не названо правові підстави для такого звільнення.

Про це сьогодні на засіданні Погоджувальної ради заявив голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін.

Зокрема, А. Кожем'якін наголосив, що підкомітет категорично проти, щоб розглядати це подання на засіданні Комітету. Він посилається на норми, які є в Законі «Про прокуратуру» (частина перша статті 42). Згідно із зазначеними нормами Генеральний прокурор звільняється з адміністративної посади Президентом за згодою Верховної Ради або у зв'язку з поданням заяви про дострокове припинення повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням; або на підставі подання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів чи Вищої ради правосуддя; або у разі наявності заборгованості зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за дванадцять місяців з дня пред'явлення виконавчого документа до примусового виконання.

За словами А. Кожем'якіна, висновків КДКП на сьогодні немає. 90 % членів Комітету не голосуватимуть за цей документ.

Голова профільного комітету запропонував домовитись із Представником Президента у ВР Р. Стефанчуком, як вийти з цієї правової колізії, або розглянути цей документ у Верховній Раді без розгляду подання в Комітеті.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Президент підписав подання на звільнення Генерального прокурора.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини