Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді мають право здійснювати правосуддя після спливу строку відсторонення

Реклама

Вирішено, що судді мають право здійснювати правосуддя після спливу строку відсторонення.

Про це йдеться у рішенні Ради суддів від 19 квітня 2019 року № 21.

Законом «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що суддю може бути тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя за рішенням ВРП у трьох випадках:

- у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності;

- при проведенні кваліфікаційного оцінювання;

- в порядку застосування дисциплінарного стягнення.

Тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя з інших підстав не допускається.

Відсторонення судді від здійснення правосуддя в порядку дисциплінарної відповідальності здійснюється Вищою радою правосуддя на підставі рішення Дисциплінарної палати у виді подання.

Положення про автоматизовану систему документообігу суду передбачено, що відсутність судді на робочому місці у зв'язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності є підставою для звільнення судді від розподілу судових справ та матеріалів кримінального провадження.

Згідно з Регламентом Вищої ради правосуддя, у рішенні має бути визначений: строк, на який застосовується відсторонення, курс підвищення кваліфікації, який повинен пройти суддя.

Із урахуванням вищевикладеного, судді, яких тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя з обов'язковим проходженням курсу підвищення кваліфікації слідчих суддів з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердженням здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді, мають право здійснювати правосуддя після закінчення строку такого відсторонення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини