Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати визначать перелік об'єктів, які можна обладнати пандусами без документу на землю

Реклама

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендував прийняти у другому читанні та в ціломузаконопроект № 7370 щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/182372_buduvati-pandusi-dozvolyat-bez-dokumentu-pro-prava-na-zemlyu

Нагадаємо, законопроект було прийнято за основу 4 грудня 2018 року. З цього часу до Комітету надійшло 10 пропозицій, з них 6 враховано, у тому числі частково й редакційно, 4 - відхилено.

Проектом запропоновано дозволити влаштовувати засоби безперешкодного доступу до під'їздів та квартир у житлових будинках для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення без документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою. Без документа про права на землю можна буде облаштовувати безперешкодний доступ до всіх об'єктів житлово-комунального та громадського призначення. Також передбачено, що орган державного архітектурно-будівельного контролю відмовлятиме у видачі сертифіката з підстав невідповідності об'єкта вимогам щодо доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

До другого читання в законопроекті уточнено перелік об'єктів, які підлягатимуть улаштовуванню засобами безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та регламентовано процедуру улаштування таких засобів.

В Закон "Про регулювання містобудівної діяльності" вводиться поняття «маломобільні групи населення» та «засоби безперешкодного доступу о об'єктів».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини