Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідальні за захист банківської інформації мають надати НБУ письмові зобов'язання

Реклама

З 31 березня діє нова редакція Правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації НБУ, затверджена постановою від 5 жовтня 2018 року № 106.

Правила регламентують порядок зберігання, використання та обліку засобів захисту інформації (ЗЗІ) організаціями, які їх отримали. Національний банк перевірятиме виконання організаціями вимог цих Правил.

Організація зобов'язана призначити внутрішнім документом відповідальних осіб за зберігання та використання ЗЗІ. Керівник організації зобов'язаний забезпечити подання до Національного банку копії документа або виписки з нього в електронній або паперовій формі про покладання / звільнення від виконання відповідних обов'язків адміністраторів інформаційної безпеки, адміністраторів АРМ-СЕП, адміністраторів АРМ-НБУ-інф, операторів АРМ бухгалтера САБ протягом трьох робочих днів із дня, наступного за днем їх покладання / звільнення від виконання.

Відповідальні особи повинні підписати зобов'язання, форму якого можна знайти у модулі "Форми та бланки" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН".

Також урегульовано використання програмно-апаратного модуля генерації ключів і передбачено застосування як носіїв ключів криптографічного захисту інформації НБУ виключно захищених носіїв інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини