Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено тестові запитання для кандидатів на посади суддів Апеляційної палати IP-суду

28 березня 2019, 10:16
458
0
Реклама

ВККС затвердила тестові запитання для проведення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів та кандидатів на посаду судді Апеляційної палати Вищого суду з питань інтелектуальної власності. За повідомленням ВККС відповідне рішення прийнято 26 березня 2019 року.

Із переліком основ тестових запитань для проведення іспиту можна ознайомитись за посиланням.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/171066_ip-sud-formuvatimut-z-141-kandidata

Нагадаємо, створення IP-суду як вищого спеціалізованого визначено Законом «Про судоустрій та статус суддів». Відповідно до статті 31 Закону у складі вищого спеціалізованого суду утворюється апеляційна палата для розгляду справ в апеляційній інстанції.

Указ про утворення IP-суду підписано Президентом 29 вересня 2017 року.

Згідно із статтею 33 Закону «Про судоустрій і статус суддів» суддею Вищого суду з питань інтелектуальної власності може бути особа, яка відповідає вимогам до кандидатів на посаду судді, за результатами кваліфікаційного оцінювання підтвердила здатність здійснювати правосуддя у IP-суді, а також відповідає одній із таких вимог:

1) має стаж роботи на посаді судді не менше трьох років;

2) має досвід професійної діяльності представника у справах інтелектуальної власності (патентного повіреного) щонайменше п'ять років;

3) має досвід професійної діяльності адвоката щодо здійснення представництва в суді у справах щодо захисту прав інтелектуальної власності щонайменше п'ять років;

4) має відповідний сукупний стаж (досвід) роботи (професійної діяльності), щонайменше п'ять років.

Іспит в межах оголошеного 5 жовтня 2018 року конкурсу на зайняття 9 вакантних посад суддів Апеляційної палати Вищого суду з питань інтелектуальної власності призначено на 25 та 26 квітня 2019 року. Із графіком іспитів можна ознайомитись за посиланням.

Також ВККС вже визначилась із графіком проведення тестувань особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей 36 кандидатів на посади суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, зокрема Апеляційної палати IP-суду.

Інформацію про контакти судів та платіжні реквізити для перерахування судового збору за подання позовної заяви (апеляційної, касаційної скарги) можна знайти в модулі "Довідники" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини