Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-6 позицій Великої Палати: оприлюднено черговий дайджест

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183818_opublkovano-pyatiy-daydzhest-pozitsy-veliko-palati

Оприлюднено дайджест судової практики Великої Палати Верховного Суду з оглядом рішень, внесених до ЄДРСР з 01.02.2019 по 10.02.2019.

Нагадуємо, що всі судові рішення можна знайти у Verdictum, а ключові позиції Великої Палати зручно відстежувати в модулі "Судова практика" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН".

Звертаємо увагу на ключові позиції Великої Палати:

1. Постанова від 5 грудня 2018 року по справі № 757/1660/17

Спори про скасування рішення чи запису про державну реєстрацію речового права на нерухоме майно або його обтяження, прийнятого державним реєстратором чи внесеного ним до відповідного державного реєстру на користь одного з учасників цивільної або господарської справи під час її розгляду чи після її вирішення, підлягають розгляду за правилами цивільного або господарського судочинства.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/182601_pozachergoviy-daydzhest-veliko-palati-stosutsya-yurisdikts-sporv-z-derzhrestratorom

Вчасно дізнатись про порушення свого права для того, щоб звернутись до правильного суду за захистом, можна за допомогою сервісу СМС-Маяк.

2. Постанова від 29 січня 2019 року у справі № 916/4644/15

Інвестиційний договір як окремий вид цивільно-правових договорів може містити положення різних видів цивільно-правових договорів залежно від предмета і цілей інвестування та передбачає як грошові, так і майнові права (обов'язки) сторін договору.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184202_za-styagnennya-serednogo-zarobtku-potrbno-platiti-sudoviy-zbr---velika-palata

3.  Постанова від 30 січня у справі   № 910/4518/16 

Підтверджено висновок Верховного Суду України у справі № 226/168/15-ц, згідно з яким пільга щодо сплати судового збору, передбачена пунктом 1 частини першої статті 5 Закону України "Про судовий збір", не поширюється на вимоги позивачів про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні під час розгляду таких справ в усіх судових інстанціях.

4. Постанова від 30 січня у справі №  803/3/18

Спір за позовом прокурора в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті про стягнення плати за проїзд великовагового транспорту автомобільними дорогами загального користування в дохід Державного бюджету України підлягає розгляду в порядку цивільного або господарського судочинства (залежно від суб'єктного складу сторін), оскільки не стосується захисту прав, свобод та інтересів у сфері публічно-правових відносин, а пов'язаний з вирішенням питання щодо стягнення коштів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183651_oprilyudneno-chergoviy-daydzhest-pozitsy-veliko-palati

5. Постанова від 30 січня у справі № 818/1526/18

Позовні вимоги про визнання протиправною бездіяльності начальника відділення поліції щодо ненадання у порядку, передбаченому Законом України "Про звернення громадян", відповіді на звернення стосовно мотивів невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, не можуть бути самостійним предметом розгляду ні в загальному, ні в адміністративному суді.

6. Постанова від 30 січня у справі № 810/2610/16

Спори щодо відшкодування вартості навчання особою, яка перебуває або перебувала на посадах, віднесених до державної або публічної служби, за позовом суб'єкта владних повноважень підлягають вирішенню в порядку адміністративного судочинства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини