Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Врегульовано процедуру продовження строків розрахунків за експортно-імпортними операціями

Реклама

Визначено механізм видачі висновків щодо продовження граничних строків розрахунків з експорту та імпорту товарів, встановлених НБУ.

Відповідний порядок видачі виснову затверджено постановою Кабміну від 13 лютого 2019 № 104.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/analitycs/184155_valyutnoe - regulirovanie - v - ukraine - novye - pravila - po - staromu - ili - starye - pravila - po - novomu

Такий висновок видається Мінекономрозвитку під час виконання зовнішньоекономічних договорів з постачання сировини для виготовлення кінцевої продукції, по ЗЕД договорам консигнації, а також за операціями з виробництва та постачання будматеріалів, конструкцій, машин і механізмів, товарів спеціального призначення, операціями з постачання природного газу, тендерного постачання, гарантійного обслуговування, постачання обладнання частинами або складних технічних виробів.

Для отримання висновку резидент направляє поштою або подає особисто в паперовому вигляді або в електронній формі Мінекономрозвитку наступні документи:

- заяву за встановленою формою що містить відомості про стан виконання зовнішньоекономічного договору на момент звернення і обгрунтуванням необхідності продовження встановленого строку розрахунків;

- копії зовнішньоекономічного договору (контракту), усіх специфікацій, додатків, додаткових угод та інших документів, які є невід'ємними частинами договору (контракту), засвідчені в установленому законодавством порядку. У разі коли зовнішньоекономічний договір (контракт) укладено іноземною мовою, резидент додає його переклад на українську мову;

- копії документів, що підтверджують здійснення операції по експорту (імпорту) товарів;

- копії листів, які обгрунтовують необхідність продовження установлених строків розрахунків, завірені у встановленому законодавством порядку.

Рішення про видачу або про відмову у видачі висновку приймається впродовж 10 робочих днів з дня отримання документів. Інформація про виданий висновок публікується на офіційному сайті Мінекономрозвитку не пізніше наступного робочого дня після його видачі.

Висновок видається безкоштовно у електронній формі або паперовому вигляді в одному примірнику.

Також затверджено Перелік товарів, , за якими звернення про видачу висновку щодо продовження граничних строків розрахунків залишаються без розгляду. До таких товарів відносяться, зокрема: велика рогата худоба, м'ясо великої рогатої худоби, свинина, молоко і вершки, сири, борошно, крупи, електроенергія, добрива.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини