Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій на продаж землі можуть не продовжити

Реклама

Мінекономрозвитку пропонує Президенту України ветувати Закон, яким подовжується заборона відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2020 року. Закон (проект № 9355-5) було прийнято ВР 20 грудня.

У Міністерстві зазначають, що статтю 41 Конституції України визначено, що кожен має право володіти, користуватися та розпоряджатися своєю власністю. Крім того, ЄСПЛ визнав, що абсолютна заборона продажу або будь-якого іншого способу відчуження земель сільськогосподарського призначення в Україні порушує положення Конвенції про захист прав людини та основних свобод.

Також Мінекономрозвитку посилається на оцінки Всесвітнього банку та Центру економічної стратегії, згідно з якими введення ринку землі створило б можливості для росту ВВП України, що дозволило б залучати додаткові інвестиції, розвивати сільськогосподарський сектор та забезпечило б додаткові податкові надходження до бюджету.

Зазначимо, скасування мораторію на продаж с/г земель не відкриває ринок землі, оскільки ще не ухвалено Закон про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Актуальні документи та новини в аграрній галузі, зокрема, нормативні документи, ситуації, спеціалізовані форми і бланки, довідники і шаблони договорів, аналітичні матеріали доступні в модулі "Галузі економіки", який входить до складу Інформаційно-правових систем "ЛІГА:ЗАКОН". Для того, щоб ознайомитися з можливостями та наповненням ІПС "ЛІГА:ЗАКОН" детальніше, скористайтеся тестом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини