Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ветеранами опікуватиметься спеціальне міністерство

2 січня 2019, 13:49
555
0
Автор:
Реклама

Кабмін затвердив Положення про Міністерство у справах ветеранів України.

Відповідну постанову № 1175 було прийнято на урядовому засіданні 27 грудня 2018 року.

У Положенні зазначено, що Міністерство є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади щодо забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, на яких поширюється чинність Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та членів сімей ветеранів.

Положення визначає основні завдання Міністерства у справах ветеранів України:

забезпечення прав та інтересів ветеранів та членів їх сімей;

формування і реалізація державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, на яких поширюється чинність Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", та членів сімей ветеранів;

надання медичних послуг шляхом формування їх переліку, що є додатковими до послуг, оплату надання яких держава гарантує в межах програми держгарантій медичного обслуговування населення;

вшанування пам'яті ветеранів;

створення та забезпечення функціонування інформаційно-аналітичної системи обліку для адміністрування потреб ветеранів.

Мінветеранів очолює Міністр, який призначається на посаду за поданням Прем'єр-міністра України і звільняється з посади Верховною Радою України.

Повноваження керівника державної служби в Мінветеранів здійснює державний секретар. Він призначається на посаду Урядом за поданням Комісії з питань вищого корпусу державної служби строком на 5 років з правом повторного призначення.

Зауважимо, що обрання членів Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів відбуватиметься шляхом інтернет-голосування. Таке рішення ухвалено 30 грудня 2018 року під час засідання ініціативної групи з питань формування Громадської ради.

Окрім цього, визначено порядок електронної реєстрації та порядок подачі документів кандидатів. Затверджено календар засідань ініціативної групи, дату установчих зборів Громадської ради. Вся інформація найближчим часом буде оприлюднена на сайті Міністерства.

Вся інформація про діяльність Міністерства у справах ветеранів, Громадської ради та Ради ветеранів буде доступна за посиланням https://mva.gov.ua. Тут зібрані фотографії, відео та статті не лише про Міністерство, а й поради ветеранам та членам їхніх родин.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини