Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд об'єднав позови про відміну прохання про Томос

Реклама

Верховний Суд об'єднав в одне провадження дві справи за позовами до Верховної Ради про скасування постанови щодо підтримки звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Про це повідомила прес-служба судової влади.

Таке рішення прийняла колегія суддів Касаційного адміністративного суду 27 листопада під час розгляду справи № П/9901/834/18 за позовом Єпископа Макарівського Вікарія Київської Митрополії Намісника Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці міста Києва Української Православної Церкви до Верховної Ради.

Таким чином  задоволено клопотання представника позивача про об'єднання цієї справи та справи № П/9901/801/18 за позовом Релігійної організації «Релігійна громада Української Православної Церкви при храмі на ім'я Святителя Миколая Бердянської Єпархії міста Бердянська Запорізької області». Своє прохання представник позивача мотивував тим, що в цих справах аналогічні вимоги та один і той самий відповідач.

Об'єднані справи передано на розгляд судді-доповідачу Володимиру Кравчуку, який раніше за інших суддів Касаційного адміністративного суду Верховного Суду відкрив провадження у справі № П/9901/801/18.

Провадження можна поставити на контроль, зареєструвавшись у Verdictum: ви першими дізнаєтесь про графік засідань та ухвалене рішення. Також можна відслідковувати надходження нових подібних позовів: "референт" надсилатиме перелік на пошту та включатиме дані в особистий кабінет.

З ухвалами Верховного Суду про відкриття провадження у справах та призначення справ до розгляду можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень Verdictum:

справа № П/9901/801/18,

справа № П/9901/802/18,

справа № 9901/834/18.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини