Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суди і Нацполіція отримають доступ до реєстру юросіб і ФОП через застосунок

15 листопада 2018, 09:09
1649
0
Автор:
Реклама

Мін'юст модернізував Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідний наказ від 29 жовтня 2018 року № 3374/5 зареєстровано в Мін'юсті.

Зокрема, змін зазнав розділ щодо доступу держорганів, у тому числі судів, органів Нацполіції, прокуратури, СБУ, а також органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб до відомостей із зазначеного Реєстру.

Відтепер доступ зазначених органів та осіб до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань забезпечується через портал електронних сервісів, у тому числі шляхом автоматизованого доступу з використанням програмних засобів ведення інформаційно-телекомунікаційних систем відповідних держорганів за допомогою прикладного програмного інтерфейсу Реєстру, через отримання витягу з цього реєстру в електронній формі. Це стосується також доступу до документів, що містяться в реєстраційній справі, в електронній формі.

Доступ до Єдиного державного реєстру за допомогою прикладного програмного інтерфейсу надається виключно посадовим особам держорганів і забезпечується технічним адміністратором Реєстру в режимі реального часу в електронному вигляді інформаційно-телекомунікаційними засобами.

Для захисту інформації застосовуються засоби криптографічного захисту, що мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами держекспертизи у сфері криптографічного захисту інформації.

Єдина структура та формат інформаційних файлів, що передаються та приймаються в порядку доступу до Єдиного державного реєстру за допомогою прикладного програмного інтерфейсу, процедури взаємодії інформаційних систем і зміни до них визначаються Мін'юстом та відповідним держорганом. Для цього має бути прийнято спільні рішення, що оформлюються окремими протоколами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини