Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Aмперсанд (&) дозволили використовувати у найменуванні юрособи

13 листопада 2018, 09:35
2106
0
Автор:
Реклама

Мін'юст виклав у новій редакції Вимоги до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки.

Відповідний наказ від 17 жовтня 2018 року № 3236/5 набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

У новій редакції документу виключено загальні вимоги до найменування юрособи, які встановлено ст. 16 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань", а передбачені тільки правила написання найменувань.

Для написання найменувань юрособи використовуються:

- літери українського алфавіту - при написанні найменування українською мовою;

- літери латинського алфавіту - при написанні найменування англійською мовою;

- розділові знаки і символи. Зокрема, тепер при використанні в найменуванні символу номера вживається N, а не №, а також може використовуватися символ амперсанд (&);

- цифри арабські (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0) та римські(I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, L, C, D, M).

Для написання найменування юридичної особи використовуються великі та малі літери українського або англійського алфавіту.

Також встановлено, що назва юрособи береться у лапки та зазначається безпосередньо після організаційно-правової форми суб'єкта господарювання (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади АР Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ).

Використання лапок у найменуванні юридичної особи не є ознакою для визначення тотожності найменувань.

Найменування відокремленого підрозділу має містити слова "відокремлений підрозділ" ("філія", "представництво" тощо) та вказувати на належність до юридичної особи, яка створила зазначений відокремлений підрозділ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини