Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк врегулював механізм резервування валютних форвардних і ф'ючерсних угод

19 жовтня 2018, 15:37
250
0
Автор:
Реклама

В Україні вводиться новий механізм формування резервів за валютними форвардними та ф'ючерсними угодами, який може бути задіяний у разі потреби для забезпечення фінансової стабільності. Цей інструмент запобігає системним ризикам, пов'язаним з укладенням контрактів, змінною величиной яких є валютний курс або ціна банківського металу до валютного курсу.

Відповідні постанови НБУ від 16 жовтня 2018 № 107 "Про затвердження Положення про порядок формування та зберігання банками України та філіями іноземних банків в Україні резервів за форвардними та ф'ючерсними контрактами з поставкою або без поставки базового активу, змінною величиною яких є валютний курс або ціна банківського металу" і "Про затвердження Змін до Положення про порядок формування та зберігання обов'язкових резервів банками України та філіями іноземних банків в Україні" набули чинності 19 жовтня 2018 року.

Рішення про застосування цього механізму прийматиме Правління НБУ. До появи відповідного окремого рішення Правління вказані вимоги до резервування за форвардними та ф'ючерсними контрактами застосовуватися не будуть.

При використанні механізму, резерви формуватимуться у національній валюті, а зобов'язання щодо їх формування виникатиме з дня, наступного з дати укладення угоди, та діятиме до дня остаточного здійснення розрахунків за угодою або її розірвання включно. При цьому, ставка резервування буде незмінною на весь період дії контракту.

Резервуванню підлягатимуть лише ті контракти, які було укладені після офіційного запровадження вимоги окремим рішенням Правління.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини