Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Махінаціям з нерухомістю запобігатимуть, створивши Єдиний адресний реєстр

12 жовтня 2018, 14:00
350
2
Автор:
Реклама

Уряд утворив Міжвідомчу робочу групу з питань створення Єдиного адресного реєстру України.

Постановою Кабміну від 10 жовтня 2018 року № 822 затверджено склад зазначеної робочої групи та Положення про неї.

Міжвідомчу робочу групу утворено для узгодження дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій щодо створення Єдиного адресного реєстру України.

Міжвідомча робоча група:

- вивчатиме результати діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій з питань, що належать до її компетенції;

- проводитиме моніторинг стану виконання центральними та місцевими органами виконавчої влади покладених на них завдань з питань створення Єдиного адресного реєстру;

- братиме участь у розробленні проектів нормативно-правових актів з питань створення Реєстру;

- подаватиме Кабміну розроблені за результатами своєї роботи пропозиції та рекомендації.

Головуватиме на засіданнях Міжвідомчої робочої групи заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації. До складу комісії увійдуть також заступники міністрів і директори департаментів міністерств та відомств тощо.

Cтворення Єдиного адресного реєстру сприятиме внесенню та накопиченню достовірних відомостей про адреси об'єктів, які були присвоєні виключно в установленому законодавством порядку; дозволить попередити вчинення неправомірних дій із нерухомістю, зокрема, унеможливить дублювання даних адрес при проведенні реєстрації прав на різні об'єкти нерухомості та навпаки попередить можливість реєстрації одного і того самого об'єкта за різними адресами.

Звертаємо вашу увагу, що відстежувати реєстраційні дії щодо нерухомості можна за допомогою зручного сервісу SMS-маяк, який дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі зручним способом: за допомогою смс, електронною поштою або в особистому кабінеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини