Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві заборонили продавати алкоголь вночі

27 вересня 2018, 18:00
436
0
Автор:
Реклама

У Києві заборонили торгівлю вином, пивом (окрім безалкогольного), алкогольними і слабоалкогольними напоями у МАФах та стаціонарних об'єктах торгівлі. Правило не поширюється на заклади ресторанного господарства - кафе, бари, заклади громадського харчування.

Відповідне рішення біло прийнято сьогодні, 27 вересня, на пленарному засіданні Київради. Текст рішення поки не оприлюднений. Рішення набуде чинності з дня офіційного оприлюднення, якщо не встановлено інший термін.

Контролювати підприємців, які не виконуватимуть встановлені обмеження, буде Департамент міського благоустрою виконавчого органу Київради (КМДА).

При виявленні тимчасового порушення продажу алкоголю міські інспектори складатимуть на місці протокол. Потім документ відправлять до відповідних служб ліцензування, після обробки протоколу - або відкликання ліцензії на продаж спиртного або штраф.

Нагадаємо, Київрада у 2016 році вже встановлювала такі обмеження на продаж алкоголю, але суд скасував це рішення, оскільки місцева влада не мала таких повноважень.

У березні 2018 року Верховна Рада прийняла Закон, який дозволив місцевим органам самостійно визначати час, коли торговим точкам заборонено продавати алкогольні напої.

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал у Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини