Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Органи влади об'єднаються у боротьбі з домашнім насильством

23 серпня 2018, 17:03
174
0
Автор:
Реклама

Кабмін урегулював питання узгодження заходів реагування на випадки насильства та надання дієвої допомоги постраждалим особам, що реалізуються різними суб'єктами. Також виписано алгоритм розроблення та виконання програм для кривдників та постраждалих осіб.

Відповідну постанову «Про затвердження Порядку взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі» прийнято 22 серпня на засіданні Уряду.

Зазначений документ розроблено відповідно до законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», де передбачено запровадити дієвий механізм виявлення фактів вчинення насильства та реагування на них місцевими держадміністраціями, органами місцевого самоврядування, органами Нацполіції, закладами освіти та охорони здоров'я, службами для постраждалих осіб.

Буде запроваджено механізми інформаційного обміну між суб'єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, та моніторингу реалізації таких заходів.

Своєчасне отримання якісних соціальних і правових послуг жертвами домашнього насильства та насильства за ознакою статі відновить їхні соціальні функції, моральне, психічне та фізичне здоров'я.

На цьому самому засіданні було також вирішено, що для жертв домашнього насильства створять притулки, а мобільні бригади на випадки насильства реагуватимуть екстрено.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини