Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Жертвам домашнього насильства нададуть допомогу мобільні бригади

23 серпня 2018, 12:25
466
0
Автор:
Реклама

В Україні працюватимуть мобільні бригади як спеціалізовані служби підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства. Бригади надаватимуть таким особам психологічну допомогу та фахові консультаційні послуги із виїздом у територіальні громади, а також у телефонному режимі.

Відповідну постанову «Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі» Уряд прийняв на своєму засіданні 22 серпня.

Функціонування таких мобільних бригад забезпечуватиме доступ мешканців територіальних громад до якісних соціальних і реабілітаційних послуг та екстрене реагування на випадки насильства.

Перші мобільні бригади було створено в межах проекту «Посилення гуманітарної відповіді на потреби найбільш вразливих категорій жінок та дівчат-підлітків в умовах збройного конфлікту на сході України: зміцнення міжвідомчої системи попередження і подолання ґендерно обумовленого насильства та забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров'я». Його реалізацію було розпочато в листопаді 2015 року Мінсоцполітики у співпраці з Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров'я» за фінансової підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні.

Проект реалізується у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Харківській та Херсонській областях, а також на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей України. Загалом на сьогодні функціонує 46 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини