Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До автоматизованої системи виконавчого провадження внесуть нову категорію стягнення

14 серпня 2018, 13:17
262
0
Автор:
Реклама

До Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження прописано низку важливих змін, що стосуються посилення захисту прав дитини.

Це передбачено в наказі від 30 липня 2018 року № 2492/5, яким Мін'юст оновив відповідне Положення.

Зокрема, установлено, що якщо під час виконання рішення про встановлення побачення з дитиною або рішення про усунення перешкод у побаченні держвиконавець винесе постанову про накладення штрафу на боржника, система забезпечить обробку даних про цього боржника та внесе відомості до Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням такої постанови.

Не підлягатимуть внесенню до Єдиного реєстру боржників відомості про боржників за рішенням немайнового характеру (крім рішень про встановлення побачення з дитиною та про усунення перешкод у побаченні з дитиною, під час виконання яких винесено постанову про накладення штрафу на боржника).

Окремо в Єдиному реєстрі боржників розміщуватиметься загальний перелік відомостей про:

боржників, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці;

боржників, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення заборгованості із заробітної плати та інших платежів, пов'язаних з трудовими правовідносинами;

боржників за рішеннями про встановлення побачення з дитиною, про усунення перешкод у побаченні з дитиною, до яких застосовано штраф у розмірі 100 НМДГ.

Перелік боржників за рішеннями про встановлення побачення з дитиною та про усунення перешкод у побаченні з дитиною міститиме П. І. Б. і дату народження боржника-фізособи.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування, але не раніше 28 серпня 2018 року, тобто дати набрання чинності Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання».

Нагадаємо, що до реєстру боржників унесли неплатників аліментів, а розмір плати за користування автоматизованою системою виконавчого провадження органами ДВС, приватними нотаріусами становить 69 грн за кожне відкрите виконавче провадження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини