Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді Верховного Суду перевели 5 тис. грн. нібито за вирішення спору на користь однієї із сторін

1 серпня 2018, 12:00
141
6
Автор:
Реклама

Суддя Верховного Суду Григорій Мачульський повідомив Вищу раду правосуддя про втручання в його діяльність шляхом надання неправомірної вигоди за позитивне вирішення спору.

За інформацією прес-центру судової влади повідомлення надійшло в раду 30 липня.

Суддя повідомив, що при розгляді господарської справи відбулось втручання в його діяльність як судді: адвокат, що представляє третю особу без самостійних вимог на стороні відповідача заявив відвід колегії суддів з огляду на те, що на картковий рахунок Г. Мачульського "були перераховані засоби від громадянки, яка не є учасником процесу, як неправомірна вигода за нібито позитивне вирішення спору на користь ПАТ "Обухівське".

Надалі було з'ясовано, що на зарплатовий рахунок Г. Мачульського від невідомої особи надійшло 5 тис. грн.

Суддя звернувся у банк, але співробітники не змогли ідентифікувати особу, що здійснила платіж. Тому суддя попросив зберегти дані з відеокамер спостереження для проведення правоохоронними органами розслідування.

На думку судді вказані дії є наслідком правової позиції, викладеної колегією суддів з його участю в інших справах, і спробою усунути суддів від розгляду зазначеного спору, що є втручанням в його діяльність.

Крім того, суддя повідомив, що для запобігання виникненню сумнівів в його безсторонності він заявив самовідвід, який був відхилений.

Відповідно до статті 73 Закону "Про Вищу раду правосуддя" дані внесені в реєстр повідомлень суддів про втручання в їх діяльність. ВРП перевірить викладені суддею факти і прийме відповідне рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини