Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Митні процедури спростили за рахунок введення «єдиного вікна»

5 липня 2018, 11:18
396
0
Автор:
Реклама

Народні депутати підтримали в другому читанні та в цілому законопроект, який передбачає скорочення тимчасових витрат бізнесу на оформлення товарів за рахунок одноразового представлення підприємством уніфікованого набору відомостей через "єдине вікно" на митниці.

Відповідний Закон "Про внесення змін до Митного кодексу України і деяких інших законів України відносно впровадження механізму "єдиного вікна" і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України"(проект № 7010) прийнято на ранковому засіданні Верховної Ради 5 липня.

Проект розроблено з метою покращення умов ведення ЗЕД, зменшення часу для експортно-імпортних операцій і поліпшення інвестиційної привабливості України.

Зокрема, вносяться зміни до Митного кодексу щодо визначення терміну "механізм"єдиного вікна" і врегулювання порядку його реалізації. Зокрема, для взаємодії між декларантами і митними органами пропонується використовувати єдиний державний інформаційний веб-портал "Єдине вікно для міжнародної торгівлі".

Крім того, проект передбачає скасування необґрунтованих перешкод для експорту українських товарів, а також забезпечить скорочення кількості контролюючих органів на кордоні за рахунок:

- покладення на посадових осіб митниць обов'язків щодо перевірки дозвільних документів, які на сьогодні перевіряють посадові особи Держекоінспекції;

- покладення на посадових осіб Держприкордонслужби обов'язків щодо перевірки рівня радіоактивного забруднення транспортних засобів і вантажів, що ввозяться на митну територію України, які на сьогодні здійснює Держекоінспекція;

- скасування санітарно-епідеміологічного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон, який на сьогодні фактично зведений до отримання «висновку». При цьому санітарно-епідеміологічний нагляд здійснюється на митній території після митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Нагадаємо, законопроект №7010 було прийнято за основу 5 квітня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини