Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Під час купівлі нерухомості можна використовувати рахунки ескроу

2 липня 2018, 17:24
555
0
Автор:
Реклама

Під час укладення договорів купівлі-продажу нерухомого майна, що підлягають нотаріальному посвідченню, шляхом внесення грошових сум у депозит нотаріуса у покупця можуть виникнути проблеми.

Для здійснення таких розрахунків нотаріус відкриває окремий поточний рахунок для проведення розрахунків за договорами купівлі-продажу між клієнтами нотаріуса - фізичними особами, у тому числі на суму, що перевищує встановлену Нацбанком граничну межу для готівкових розрахунків між фізичними особами (п. 4.8 глави 4 Інструкції). Проте такий метод у нотаріусів непопулярний.

Існує альтернативний спосіб здійснення таких розрахунків, упроваджений змінами до цивільного законодавства, - це рахунки умовного зберігання (ескроу), порядок відкриття яких установлено главою 23 вказаної Інструкції. За рахунком умовного зберігання (ескроу) виконуються виключно операції із зарахування банком отриманих від володільця рахунка та/або від третіх осіб грошових коштів, які за настання підстав, визначених договором рахунка умовного зберігання, призначені для перерахування бенефіціару. Регулятор роз'яснив, що фізособи (резиденти, нерезиденти) можуть здійснити розрахунки за договорами купівлі-продажу об'єктів нерухомості.

Відповідне роз'яснення надано в листі від 26 червня 2018 року № 57-0009/35264.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини