Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені правила "малої приватизації"

6 червня 2018, 12:00
553
0
Автор:
Реклама

Сформована нормативна база, необхідна для початку процесу малої приватизації.

Згідно з Законом "Про приватизацію державного і комунального майна" (набув чинності у березні) державні і комунальні активи вартістю до 250 млн грн. будуть відчужені через електронну систему ProZorro.Продажі. Йдеться про продаж об'єктів державної або комунальної власності (єдині майнові комплекси держпідприємств і пакети акцій суб'єктів господарювання, більше 50% статутного капіталу яких належать державі).

Порядок проведення аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації, що визначає процедуру вибору переможця за результатами електронного аукціону, розмір і правила оплати участі регламентовані постановою Кабміну від 10 травня 2018 № 432. Так, максимальний розмір плати за участь в електронному аукціоні визначається у відсотках ціни продажу об'єкту приватизації з урахуванням ПДВ і складає:

- більше 250 млн грн. - до 1 відсотка;

- від 64 до 250 млн грн. - до 1,2 відсотка;

- від 16 до 64 млн грн. - до 1,5 відсотка;

- від 4 до 16 млн грн. - до 1,9 відсотка;

- від 1 до 4 млн грн. - до 2,4 відсотка;

- до 1 млн грн. - до 3 відсотків.

Крім того, постановою Кабміну від 10 травня № 433 затверджений Порядок відбору і авторизації електронних майданчиків для проведення електронних аукціонів малої приватизації.

За функціонування електронної торгової системи відповідає ГП ProZorro.Продажі, яке є її адміністратором. Для роботи в електронній торговій системі оператор електронного майданчика повинен отримати продуктивний ключ, пройшовши відбір і тестування відповідності роботи інтерфейсу програмування майданчика сценаріям роботи програмування додатків електронної торгової системи.

Оператор повинен оплатити розвиток (з урахуванням ПДВ складає 20 % плати за участь в електронному аукціоні, яка внесена переможцем на банківський рахунок оператора) і використання електронної торгової системи (100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з урахуванням ПДВ) щомісячно).

Також читайте про аукціонні комісії для продажу об'єктів малої і великої приватизації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини