Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безробітні батьки теж зобов'язані платити аліменти на дитину - ВС

24 травня 2018, 14:00
1440
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду роз'яснив, що батько не може бути звільнений від сплати аліментів на тій підставі, що він не працює і на його утриманні знаходиться непрацездатна мати. Вказані факти також не є достатньою підставою для зменшення присудженого нижчими судами розміру аліментів.

Відповідна постанова у справі № 234/6207/17 (№ 61-7802св18) була ухвалена 15 травня.

Батько дитини (відповідач) не погодився з нижчими судами, які зобовязали його платити на утримання дитини 2 тис. грн. щомісячно до повноліття (мати просила 3 375 грн.). Касаційна скарга мотивована тим, що суди попередніх інстанцій не взяли до уваги те, що відповідач частково заперечував проти позовних вимог в частині визначення розміру аліментів, а також те, що він не має можливості виплачувати аліменти на утримання дитини у вказаному розмірі, оскільки офіційно ніде не працює, його дохід мінливий, він регулярно допомагає своїй матері - пенсіонерці, інвалідові II групи.

ВС визнав такими, що не заслуговують на увагу аргументи касаційної скарги в частині визначення розміру аліментів оскільки відповідач не надав суду достатніх доказів скрутного матеріального становища.

"Той факт, що він не працює і на його утриманні знаходиться непрацездатна мати, не є достатньою підставою для зменшення розміру аліментів, а також не звільняє його від обов'язку утримувати до досягнення повноліття дитину, батьком якої він є", - зазначено в постанові ВС.

Усі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, то рекомендуємо замовити тестовий доступ або придбати VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини