Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні введуть систему підземного та вакуумного збору сміття

22 травня 2018, 16:03
397
0
Автор:
Реклама

У новому ДБН з планування і забудови територій ввели можливість організації підземного і вакуумного (пневматичного) способів збору сміття.

Відповідні зміни містяться в новому ДБН Б. 2.2-12: 2018 "Планування і забудова територій".

Новими будівельними нормами визначаються площі і відстань для розміщення контейнерних майданчиків для збору побутових відходів. Так, майданчики наземного способу збору сміття проектуються на відстані не менше 20 м від вікон житлових і громадських будівель, а підземного і вакуумного - відповідно до містобудівних і технічних умов. При цьому, планувальний модуль підземного і вакуумного способу може збільшувати об'єм накопичення побутових відходів в 5-10 м3 відповідно, якщо це не суперечить технічним умовам.

Місця збору побутових відходів на житлових територіях слід розташовувати не з підвітряного боку, на протягах, а із забезпеченням норм аерації території. Окрім цього, вони мають бути обладнані для можливості прийому небезпечних відходів (хімічні джерела струму, побутові акумулятори і т. д.).

Нагадаємо, Мінрегіон також пропонує скасувати застарілу норму про обов'язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових будинках. Новими ДБН введені межі максимального поширення завалів, мінімальну і максимальну щільність населення в забудові, висоти житлової забудови, вдосконалені вимоги до проїзду пожежних машин до нових будівель. Також затверджено чотири нових ДБН: стосовно установ дошкільної освіти, учбових закладів, вулиць і доріг, планування і забудови територій. Крім того, запропоновано заборонити розміщення автостоянок усередині житлових кварталів і проектування парковок на тротуарах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини