Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новими ДБН вводяться «жовті лінії» обмеження забудови

16 травня 2018, 09:30
671
0
Автор:
Реклама

У нових будівельних нормах з'являться «жовті лінії» обмеження забудови, які визначають межі максимального розповсюдження завалів житлової, громадської і промислової забудови у разі їх руйнування і можливих надзвичайних ситуацій.

Відповідні зміни містяться в новому ДБН Б. 2.2-12: 2018 «Планування і забудова територій», який вже затверджений і буде опублікований найближчим часом.

Такі обмеження потрібні для того, щоб виключити перекриття доріг у випадках руйнування будівель або інших надзвичайних ситуацій. Тобто чим ближче до евакуаційних шляхів знаходитиметься будівля, тим нижче по висоті вона повинна бути.

Ці обмеження визначаються при розробці документації з просторового планування тільки для категорованих населених пунктів.

Нагадаємо, раніше Мінрегіон повідомив про введення меж мінімальної і максимальної щільності населення в забудові, висоти житлової забудови, а також затвердив чотири нових ДБН: щодо установ дошкільної освіти, навчальних закладів, вулиць і доріг, планування і забудови територій. Крім того, запропоновано заборонити розміщення автостоянок усередині житлових кварталів і проектування парковок на тротуарах. Також заплановано скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових будинках.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини