Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовано процедуру розрахунку за тепло, вироблюване «не з газу»

1 березня 2018, 09:26
525
0
Автор:
Реклама

Кабмін врегулював питання розрахунку за теплову енергію, вироблювану з інших, окрім газу, видів палива.

Якщо раніше теплоснабжающее підприємство закуповувало теплову енергію у теплогенерирующих підприємств з інших, окрім газу, видів палива, то розрахунки за таку енергію йшли за залишковим принципом після сплати усіх витрат за тепло з газу.

Як результат, виробники тепла "не з газу" несвоєчасно отримували розрахунок за згенеровану і продану теплову енергію і, відповідно, не мали можливості розраховуватися з постачальниками палива.

Тепер засоби на рахунках будуть перерозподілені і спрямовані по нормативу виробникам теплової енергії з інших, окрім газу, видів палива.

Голова Держенергоефективності відмітив, що таке рішення знімає ще один бар'єр для залучення інвестицій у виробництво тепла з поновлюваних джерел і, відповідно, сприятиме зменшенню споживання газу у сфері централізованого теплопостачання.

Відповідні зміни в Порядок розподілу засобів, що поступають на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладені спеціальні обов'язки внесені постановою Кабміну від 28 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини