Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки для виплати пенсій та зарплат бюджетникам відбиратимуть по-новому

2 лютого 2018, 16:22
1858
0
Автор:
Реклама

Кабмін змінив вимоги до уповноважених банків, які визначаються на конкурсній основі для здійснення виплат пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Зокрема, виключено вимоги, згідно з якими до конкурсу допускалися тільки банки з активами не менше 1 % активу банківської системи або міжнародним рейтингом інвесткласу материнської компанії.

Тепер до участі у конкурсі допускаються банки, щодо яких протягом останніх шести місяців Нацбанком не вводився особливий режим контролю за діяльністю та не застосовувалися заходи впливу у вигляді обмеження, призупинення або припинення здійснення окремих видів операцій або в яких держава володіє часткою більше 75 % та які на час проведення конкурсу відповідають встановленим вимогам.

Також для участі у конкурсі претендент більше не повинен подавати до конкурсної комісії довідку про розгалуженість мережі обслуговування поточних рахунків банку на території України.

Керівникам державних підприємств, установ, організацій та господарських товариств, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, рекомендовано відкрити рахунки для забезпечення своєї господарської діяльності в уповноважених банках, визначених за результатами конкурсного відбору.

Крім того, Уряд встановив єдині підходи до визначення банків, в яких розміщуватимуться тимчасово вільні бюджетні кошти місцевих бюджетів на депозитних рахунках; казначейського рахунку та валютних рахунків державного бюджету; отримані за надання платних послуг вищими і професійно-технічними навчальними закладами; власних надходжень державних і комунальних вищих навчальних закладів, наукових установ і установ культури.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну від 31 січня 2018 року № 26 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка набрала чинності 2 лютого.

Нагадаємо, суд визнав незаконною та недійсною норму, яка допускає до конкурсу тільки банки з активами не менше 1 % активу банківської системи, або міжнародним рейтингом інвесткласу материнської компанії, або в яких держава володіє часткою більше 75 %.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини