Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ підтримує введення безготівкових розрахунків для усіх підприємців

29 січня 2018, 13:32
1260
0
Автор:
Реклама

Нацбанк підтримує розроблений Мінекономрозвитку проект постанови Кабміну «Про затвердження вимог до суб'єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)», норми якого зобов'язують продавців товарів і постачальників послуг надавати клієнтам можливість роздрібних безготівкових розрахунків за товари або послуги.

У Нацбанку впевнені, що консолідована і послідовна державна політика дасть можливість збільшити частку безготівкових розрахунків та розширити інфраструктуру обслуговування електронних платіжних засобів в Україні.

Також зазначено, що документ сприятиме забезпеченню прав українців на вільний вибір способу оплати. Безготівкова оплата забезпечить зручність, швидкість і надійність обслуговування. Крім того, для клієнта безготівкові розрахунки є безпечними, а для держави - прозорими, а також дозволяють оптимізувати витрати на готівковий обіг.

Директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Олександр Яблунівський підкреслив, що важливим чинником для успішної реалізації норм цієї постанови є можливість використання суб'єктами господарювання в майбутньому не лише платіжних терміналів, а й альтернативних інноваційних платіжних сервісів. На додаток до вже традиційних карткових платіжних інструментів в Україні слід активно розвивати і популяризувати нові та більш доступні методи оплати, що сприятиме заміщенню готівки в сегментах, де вона ще традиційно переважає - в невеликих магазинах, закладах торгівлі/послуг тощо.

Нагадаємо, Мінекономрозвитку оприлюднило для громадського обговорення проект постанови, якою пропонується зобов'язати суб'єктів господарювання, які здійснюють продаж товарів (надання послуг), у тому числі дистанційним способом, забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини