Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Оновлено процедуру видачі сертифіката EUR.1

23 січня 2018, 15:08
1670
0
Автор:
Реклама

Мінфін визначив процедуру заповнення та видачі митницею сертифіката EUR.1, який підтверджує статус преференційного походження товару.

Порядок розроблено відповідно до норм Угоди про асоціацію, а також міжнародних зобов'язань України щодо вільної торгівлі.

Для отримання сертифіката експортер або уповноважений представник повинні подати до структурного підрозділу митниці, на який покладено функції з видачі сертифіката, такі документи:

- заяву, що містить декларацію від експортера;

- електронну копію сертифіката у разі заповнення його машинописом та (за наявності) заповнений відповідно до вимог угод бланк сертифіката;

- декларацію постачальника (виробника) товарів або довгострокову декларацію постачальника, що підтверджує преференційне походження товарів з України, та їх електронні копії.

Рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката приймається в найкоротші строки, але протягом не більше 8 робочих годин після реєстрації заяви в митниці. Строк може бути продовжено до трьох робочих днів у разі усунення експортером причин для відмови у видачі сертифіката.

Під час наступних поставок товару (ів) не вимагається подання декларації, якщо при першій поставці було подано довгострокову декларацію постачальника (виробника).

Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1 затверджено наказом Мінфіну від 20 листопада 2017 року № 950, який набрав чинності сьогодні, 23 січня.

Відповідно, втратили чинність Порядки заповнення та видачі митним органом сертифіката EUR.1, які затверджені наказами Мінфіну № 40, № 652 і № 1142.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини